Het verhaal

Leiders in de wereld zijn er om mensen te inspireren, te motiveren en te begeleiden. Dit is wat Hussain doet. Zijn revolutie in Karbala, Irak, in het jaar 680 na Christus, ontketende een beweging voor gelijkheid en rechtvaardigheid die de wereld nog niet kende. Hussain, de kleinzoon van de profeet Mohammed (de profeet van Islam), werd geboren in het jaar 620 na christus in een familie dat bekend stond om haar vrijgevigheid, haar strijd voor gelijkheid en vrede.

Hij stond bekend om zijn grote sociale vaardigheden, zijn ideologie voor saamhorigheid, rechtvaardigheid en gelijkheid. Zijn ideologie in navolging van zijn grootvader werd steeds meer in het nauw gebracht door de heerser in zijn tijd. In het jaar 680 ontstond een machtsapparaat dat de gemeenschap wilde ontwrichten en uit was op het verspreiden van armoede, haat, onrecht en wreedheid. Het machtsapparaat was gewelddadig en accepteerde geen tegenspraak. Maar Hussain weigerde om mee te gaan in de trein die macht bracht, maar ook onrecht naar de burgers. Armen werden armer, onveiligheid nam toe, angst regeerde en discriminatie vierde hoogtij. Dit verdroeg Hussain niet en hij zette de toon. Zijn revolutie is het symbool voor elk mens. Zijn revolutie was het symbool voor de strijd die wij dagelijks voeren. Zijn revolutie is het symbool van de strijd voor de mensen. Hij liet zien dat een ideologie die het doel stelt om de mensen op straat, de burgers, te verdedigen, hun rechten te waarborgen, hun vrijheid te behouden en hun gemeenschap te beschermen het sterven waard is.

Hij nam zijn kinderen, familie, mannen en vrouwen mee om te laten zien dat iedereen zijn bijdrage heeft aan een beter maatschappij, aan meer saamhorigheid. Hussain inspireert ons om de dagelijkse strijd te blijven voeren en het goede te kiezen. Maar ook om te strijden voor de gezamenlijke normen en waarden. Om op te komen voor de ouderen en de jongeren, voor de gezonden en de zieken. Om niemand in de kou te laten staan. Om saamhorigheid tussen iedereen te bevorderen en te waarborgen.

Het is Hussain die ons inspireert
Inspireert om het beste uit ons te halen
Inspireert om te doen en niet alleen te wijzen
Inspireert om voor gelijkheid en rechtvaardigheid op te komen
Om een einde te maken aan alle vormen van ongelijkheid, onrecht en terreur

 

Wie is Hussain?

Hussain is iemand waar veel over wordt gesproken in de geschiedenis van de mensheid. Hussain is geboren in het jaar 620 na Christus en wordt herdacht als een van de meest edelmoedige leiders ooit. Hij kwam op voor rechtvaardigheid, wil voor vrede en had veel barmhartigheid voor zijn medemens. Hussain, zijn familie en metgezellen streden voor mensenrechten en hebben hiervoor het ultieme offer gemaakt. Zij kwamen op tegen alle onrecht en tirannie wat tegen de volkeren werd aangedaan. Uiteindelijk werden zij op een onmenselijke manier omgebracht in een strijd van 72, tegen 30.000 man.

“De meest barmhartige persoon is degene die vergeeft, terwijl hij in staat is om wraak te nemen.”
– Hussain ibn Ali (vrede zij met hem)

Hussain’s boodschap is één van alle tijden, voor alle mensen waar dan ook en wanneer dan ook. Zijn leven is een les van rechtvaardigheid, gelijkheid, liefde, barmhartigheid, bescheidenheid en het verwerpen van kwaad om een succesvolle samenleving te bereiken. Hij kwam op voor de hulpelozen en betaalde de hoogste prijs voor zijn boodschap. Hussain’s boodschap leeft meer dan 1300 jaar voort en inspireert miljoenen mensen over de hele wereld.